Thursday 29 December 2011

Prag Rehberi - Prag ın Göz Alıcı Kafeteryaları

Cafe Savoy
Vltava'nın diğer yakasında, Mala Strana'nın köşesindeki bu özel mekan bir zamanlar Çek entelektüellerinin buluşma yeriydi. Art-Nouveau bir binanın içerisinde Neo-Rönesans işlemelerle bezeli Savoy, Prag'ın turist kalabalığından kaçmak için doğru adres. Girişteki küçük çeşme kafeden abartılı tavan süslemelerine kadar her bir unsur Savoy'a tat katıyor. Zengin kahvaltısını ve tatlı çeşitlerini es geçmemek lazım.

Cafe Slavia
Prag kahvelerinin belki de en popüleri. Hemen karşısında yer alan Milli Tiyatro ile beraber 1881 yalında açılan Cafe Slavia, 1991'de kapandığında müdavimlerini üzmüştü. Ne mutlu ki altı yıllık restorasyonun ardından 1997 senesinde yeniden hizmete girdi. Slavia'nın Vltava Irmağı, Kral IV. Karl'ın Köprüsü ve Prag Kalesine nazır masa-lanndaıı kimler geçmedi ki? Oyun yazan ve Çekoslovakya'nın post-komünist dönemdeki ilk cumhurbaşkanı Vaclav Havel, Bohemyalı yazar ve şair Rainer Maria Rilke, Çekoslovakya'da sürrealizmin öncüsü şair Vitüzslav Nezval, Çek besteciler Smetana ve Antonin Dvorak Slavia masalarından geçen isimlerden sadece birkaçı.

Cafe Louvre
Cafe Slavia'nın birkaç yüz metre üzerinde, aynı tramvay yolunda yer alan Louvre, Fransız stili ve Çek atmosferini buluşturuyor. Dekorat if bir merdivenlerle gkılan Louvre'un pastel pembe dekoru ve kendine has ambiyansı bir asırdır değişmedi. Bilardo masalanysa ilk günden beri Louvre'un bir parçası. 1902'de modernist bir binada hizmete giren Louvre. ikinci Dünya Savaşı ndan sonra uzun bir süre kapılarını seçkin müdavimlerine kapattı. 1992'de tekrar açılan Louvre'da kahvenizi yudumlarken, bir zamanlar aynı ortamda masada Franz Kalka ve Max Brodun hararetle tartıştığını, genç bir profesör olan Albert Einstein'in Apfelstru-dclmdcn bir parça yediğini düşünmek bile heyccan verici.

erken rezervasyon otelleri
palandoken otelleri
erken rezervasyon 2012

No comments:

Post a Comment